Het idee achter Yoga Kidsclub

Mijn ervaringen

Als pedagoog werk ik inmiddels ruim 16 jaar dagelijks met kinderen en hun ouders. In de startfase van mijn carrière kwam ik er al snel achter dat het doen van ademhaling en mindfulness oefeningen met kinderen hen hielp te ontspannen en beter om te kunnen gaan met de grote emoties die er soms kunnen zijn. Ook kon het hen helpen bij het verbeteren van de concentratie op school.

Later in mijn carrière besloot ik om mij meer te verdiepen in het aanbieden van mindfulness en kwam al snel uit op een bijscholingstraject als kinderyoga en mindfulness docent. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om ademhalingsoefeningen met yoga en spel te combineren.

Het idee achter Yoga Kidsclub

Inmiddels ruim wat jaren verder lijkt het mij leuk om dit op grotere schaal aan te bieden aan kinderen en is het idee van de Yoga Kidsclub ontstaan. Mijn dochter van 3 is hierbij de grootste inspiratiebron; ook zij is gek op yoga en roept regelmatig kijk mam! Ik ben een slang! En gaat vervolgens alle dierenposes af. Ze vindt het fantastisch en ook bij haar zie ik naast het plezier dat ze beleefd, het haar ook een boost aan zelfvertrouwen en zelfrespect geeft wanneer ze weer een nieuwe yogapose onder de knie heeft.

Ik ben er heilig van overtuigd dat het aanbieden van yoga en mindfulness aan kinderen van jongs af aan, hen structureel meer ontspanning en zelfvertrouwen biedt en hen zal helpen hun leven ten volle, meest creatief en met een stralend potentieel te kunnen leven!