Waarom yoga voor kinderen?

Ontwikkeling

In onze westerse maatschappij ligt de nadruk veelal op leren en denken (cognitieve ontwikkeling) en wordt het belang van de lichamelijke en emotionele ontwikkeling nog wel eens onderschat. Maar wie goed in zijn vel zit en zelfbewust is, is veel beter in staat om nieuwe dingen op te nemen en te verwerken. En dat geldt natuurlijk ook voor kinderen! Yoga voor kinderen is speels en het is een leuke manier om meer te leren over zichzelf, hun emoties, hun lichaam, over dieren, de natuur, de wereld maar ook over vriendschap, vriendelijkheid, weerstand, zelfexpressie en gelijkheid.

Tijdens de lessen is er niet alleen aandacht voor actieve en rustgevende yogaoefeningen, maar ook voor de ademhaling, stimulering van de zintuigen en voor liedjes en spelletjes.

Waarom yoga voor kinderen?

Je wordt er lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger van. Dat maakt yoga voor kinderen nu zo bijzonder! Daarbij geeft het vooral veel plezier in het ontdekken en ervaren. Jonge kinderen vinden het heerlijk om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Daarom is yoga zo geschikt voor hen. Door al jong met yoga te beginnen, leg je een basis voor een gezond en evenwichtig leven.

10

voordelen van kinderyoga op een rij:

1 Het helpt kinderen te ontspannen.

2 Het verbetert de emotie-regulatie.

3 Het stimuleert het zelfvertrouwen en zelfrespect.

4 Het vergroot het lichaamsbewustzijn.

5 Het verbetert de concentratie en het geheugen.

6 Het ontwikkelt de kracht en flexibiliteit.

7 Het vermindert impulsiviteit.

8 Kinderen leren goed ademen.

9 Kinderen leren de eigen grenzen kennen.

10 Het biedt een alternatief voor de prestatiegerichte omgeving waarin veel kinderen tegenwoordig leven.

Meld ook jouw kind aan voor onze kinderyoga lessen